7 טיפים לעצמאי/ת המתחיל/ה

כמובן שיש לי מיליון אבל השתדלתי להתמקד 🙂

1. להיות בן-אדם. להיות בת-אדם. 

לא יודעת למה זה לא ברירת מחדל אבל מתגובות מתפעלות שאני מקבלת על ההתנהלות שלי, כמו גם מכמה חוויות שחוויתי ונכוויתי בעצמי עם כאלה שהם פחות, אני מסיקה שזה לא. אז מבחינתי זה הסעיף הראשון וזה א' ב' של הכל, בלי שום קשר למקור הפרנסה. בטח ובטח כשאת/ה הפנים של העסק שלך.

2. להיות נדיב/ה. 

לשתף בידע, לפרסם אותו, לעזור למי שפונה בפרטי (בגבולות הסביר! וכשהגבול נחצה להציע בנימוס שירות בתשלום), להיות פעיל/ה בקבוצות רלוונטיות ולתרום מהניסיון שלך. להכיר תודה אמיתית למי שמפנה אליך ולהפנות באהבה לקולגות כשזה רלוונטי. להיות out there עם כל הלב ועם כל מה שיש לך לתת. נדיבות מביאה נדיבות, שפע מביא שפע, אנרגיות טובות מביאות אנרגיות טובות. נקודה. אה, ותוכן מקצועי, איכותי ומעניין מביא לקוחות – אבל זה כבר בסעיף נפרד.

3. לסגל שגרות עבודה ולהתעקש עליהן. 

להחליט על שעות עבודה, לסדר מקום נורמלי לעבוד ממנו, לנהל משימות כמו שצריך. לא להתפתות להתעסק במיליון דברים אחרים בבית בשעות עבודה, ומצד שני – לא לעבוד מהבוקר עד הלילה בלי הפסקות רק כי אין משרד לנסוע ממנו הביתה. שגרות עבודה זה אומר שבמקום לקום כל בוקר ולשאול את עצמי מה לעשות היום, אני מחליטה מראש – בימים האלה והאלה יש פגישות/טלפונים (ובכל השאר אין!), אלו החלקים ביום שאני מקדישה להתקדמות עם הפרויקטים של הלקוחות, בשעות האלה והאלה אני כותבת תוכן, פעם ב-X זמן אני מפנה את עצמי לכמה שעות של פיתוח עסקי (למרות שתמיד יש מיליון דברים דחופים). וכן הלאה. השגרות האלה יכולות להשתנות מתקופה לתקופה לפי נסיבות החיים וכמובן שאפשר להנות מלהפר אותן מדי פעם באופן יזום כי בשביל מה אני עצמאית. אבל מלכתחילה הן חייבות להיות שם. אה, מומלץ לשחרר מהן בתקופות של חגים, חופשים או בידודים. בכל שאר הזמן – להתעקש. זו העבודה שלי ואני צריכה לעשות אותה, אז מה אם אני עובדת מהבית ואחראית על הלו"ז של עצמי. אדרבה. יש לי בוסית קשוחה שצריך לרצות 🙂

4. לבנות תשתיות טובות ברמה הטכנית. 

להקים עסק זה למצוא את עצמך עם מיליון התעסקויות שלא קשורות בשום צורה לסיבה שלשמה פתחת אותו. רציתי לבנות אוטומציות והנה ברוך השם אני עסוקה בלדבר בטלפון ולעשות זומים עם א/נשים, לכתוב פוסטים ולנסות להבין אילו הוצאות מוכרות למע"מ. לכן צריך למצוא מערכות שנוח להתנהל איתן ולנהל בהן את כל הדבר הזה, ולעשות כל הזמן את המאמץ (המשתלם!) של לחפש פתרונות טכניים וטכנולוגיים שיקלו על השוטף. ככה למשל. כמה שפחות להחזיק דברים בראש וכמה שפחות להצטרך להתעסק במשימות מבאסות. כן כן, גם אוטומציה נכנסת תחת הכותרת הזו, לא באמת חשבתם/ן שאני אדלג על זה 😉 

5. לבנות תשתיות טובות ברמת התוכן.

בהתחלה זה מרגיש מפגר לייצר תוכן כי אין עדיין בשביל מי. אבל האמת שזה עובד הפוך: תתחילו לייצר תוכן ולאט לאט יהיה בשביל מי. להקים אתר זה הכי מומלץ שבעולם. הכי. ורצוי שהוא יהיה מהמם כמו שלי. להציע לא/נשים להירשם לניוזלטר גם אם עדיין אין ניוזלטר (עשיתי את זה ועבד מצוין, עכשיו כשיש ניוזלטר). כדאי לפתוח עמוד בפייסבוק/אינסטגרם או איפה שרלוונטי, ולהתחיל לכתוב ולפרסם גם כשעוד אין הרבה קהל. זה ישתלם. גם חנוך דאום התחיל מלייק אחד. למי שעושה את זה נכון ועקבי מההתחלה, סיכויים טובים שעם הזמן יגיעו לקוחות פשוט מחיפושים בגוגל או ברשתות החברתיות. חוץ מזה, זה עוזר לעסק להישאר בתודעה, זה בונה את השם שלך וגורם ליותר א/נשים להיחשף לעשייה בעסק, ולפעמים זה גם חוסך זמן מעצם זה שאם יש שאלה שחוזרת על עצמה בהקשר המקצועי שלך וכבר כתבת לה תשובה או צילמת סרטון שעונה אליה – אפשר לשלוח א/נשים לשם במקום לענות את אותו טקסט שוב ושוב. בקיצור, לכתוב, לצלם, לשתף, לספר, בפשטות, בלי נוסחאות NLP לכתיבת תוכן, פשוט כאילו את/ה מספר/ת לחבר/ה. שהשיטוט באתר/פייסבוק/אינסטגרם/מה שזה לא יהיה שלך, יעורר חשק לעבוד איתך. ואם תוכן לא בא לך בקלות או שאין לך כוח להתעסק עם זה, יש לי כותבת תוכן מהממת להמליץ עליה, בכיף.

6. לתת שירות נפלא.

טוב, זה אולי הבייסיק, אבל שוב – גם פה מסתבר שזו לא ברירת מחדל. כמו בהרבה דברים בחיים, גם במתן שירות או במכירות מוצר – זה לא רק ה"מה", זה ה"איך". רוב אנשי ונשות המקצוע שאני מכירה ספצים ב"מה" שלהם/ן, וה"איך" לפעמים מוזנח. אז חבל. חוץ מזה, ברוב המקרים ההשקעה ב"איך" רק תשתלם, וזה כי הכוח של פה לאוזן לא יסולא בפז. באמת. כדאי לעשות כל מה שצריך כדי לגרום ללקוחות להשתוקק להמליץ עליך לחברים/ות שלהם/ן (ויש גם דרכים לעודד אותם/ן לעשות את זה, כתבתי על זה באריכות במאמר נפרד).

7. לא לעשות את זה לבד. 

בהתחלה הכל נורא חדש ומפחיד (גם אחרי ההתחלה האמת), ובכלל העצמאות הזו יכולה להיות בודדה נורא. אז תמיכה מהסביבה הקרובה זה מאסט (וגם להתחתן טוב אם אפשר), אבל מה שלא פחות חשוב מזה, זו תמיכה מא/נשים באותו מצב. קבוצות נטוורקינג זה אחלה, אבל כאלה עם תמיכה רגשית, שאפשר לפרוק ולהתלונן בהן ולא כאלה שאת צריכה להיות בהן יפה ומושלמת ומקצועית ומצליחה וחזקה ו"תראו כמה כדאי להפנות אליי לקוחות" 24/7. קבוצת וואטסאפ קטנה עם עוד כמה חברים/ות עצמאיים/ות. התייעצות עם קולגות בכל נקודה שצריך. וכל כך ליווי עסקי! אבל לא כזה שמתמקד רק בהבטחות מפוצצות ובשיווק אלא מישהו/י עם לב שיש איתו/ה חיבור וכימיה טובה ואפשר לדבר על הכל. זה מציל חיים ברמת הטיפול הפסיכולוגי. לא צוחקת. עם המלווה הנכון/ה זה גם יהיה ממש כיף. ואני עוד לא מדברת בכלל על כמה שזה יכול לקדם את העסק.

זהו, יש לי עוד המון מה לכתוב אבל אני צריכה גם לעבוד קצת, אז בהצלחה לכל העצמאים/ות והשכירים/ות שם בחוץ, תהיו בני אדם ותצליחו 💜

ספרי לי עוד על...

אולי יעניין אותך גם...

מה זה בכלל אפיון ובשביל מה זה טוב?

בכל פרויקט אוטומציה, לפני שבכלל נתחיל לבנות משהו, נצטרך לעשות אפיון. לא תמיד מי שפונה אליי מבין מה זה ובשביל מה צריך את זה. אז הנה אני מסבירה!

ארבעה עקרונות פשוטים כדי ששום דבר לא יילך לאיבוד

החיים שלנו עמוסים בכל כך הרבה דברים שצריך לזכור. במאמר הזה אני מציעה 4 עקרונות פשוטים, שיצמצמו משמעותית את הסיכוי שדברים יפלו בין הכיסאות.

✨מדריך קסום במיוחד להורדה✨

"מה זה אוטומציה?"​
"העסק שלי צריך את זה?"​
"אפשר להפוך כל תהליך לאוטומטי?"​
"מאיפה כדאי לי להתחיל?"​

הכנתי לך מדריך שיענה על כל השאלות האלו!

דילוג לתוכן