זאפייר או אינטגרומט – איזו מערכת אוטומציה לבחור?

זאפייר או אינטגרומט

כמו זאפייר (Zapier) עליה כתבתי במאמר הקודם, גם אינטגרומט (Integromat) היא מערכת אוטומציה No-Code שמאפשרת לחבר בין מערכות כדי ליצור תהליכים אוטומטיים בין מערכת אחת לשנייה (כל ליד שנרשם בטופס לידים ייכנס למערכת הדיוור, כל לקוח שפונה באתר יקבל SMS אוטומטי, לכל לקוח שמשלם לך תונפק קבלה אוטומטית ועוד…).

כאן אפשר לראות דוגמה לקסמים שאני עושה איתה:

אינטגרומט צוברת תאוצה, הולכת ונעשית פופולרית יותר ויותר, ולאחרונה החבר'ה שם אפילו עשו אקזיט. בגדול, לא משנה מה תשאלו, התשובה של אנשי אוטומציה רבים תהיה "אינטגרומט".

למה לבחור באינטגרומט ולא בזאפייר?

קודם כל, החבילות של אינטגרומט זולות יותר ומאפשרות יותר. בשתי המערכות התשלום החודשי תלוי בכמות הפעולות החודשיות שמתבצעות באוטומציה – בזאפייר הן נקראות טאסקים ובאינטגרומט אופרציות, אבל הרעיון זהה. בחבילות של אינטגרומט המחיר לפעולה זול משמעותית.

לשם ההשוואה: חבילת התשלום הזולה ביותר באינטגרומט עולה $9 לחודש עבור 10,000 פעולות, בהשוואה לחבילת התשלום הזולה ביותר בזאפייר שעולה (כרגע עם הנחות סוף השנה) בערך פי שתיים עבור 750 פעולות.

כמובן שלא תמיד פעולה בזאפייר היא אקוויוולנטית לפעולה באינטגרומט. רק ש… לרוב המשוואה היא לטובת אינטגרומט: פעולות שבזאפייר ידרשו שלב נפרד כמו עיבוד של נתונים (למשל: הפרדת שם מלא לשם פרטי ושם משפחה, מניפולציות חשבוניות, החלפת נתון אחד באחר וכד') – באינטגרומט אפשר לבצע כחלק מפעולה אחרת, ולמעשה לחסוך מספר רב של פעולות שיורדות מהחבילה החודשית.

החבילות הזולות של זאפייר מוגבלות גם מבחינות נוספות: שימוש באפליקציות מסוימות, כמות פיצולים שאפשר להכניס לכל תהליך אוטומציה ועוד. באינטגרומט אין את ההגבלות הללו (אגב, גם אינטגרומט בעיקרון מציעים כרגע הנחות לסוף השנה אבל רק בחלק מהחשבונות, אל תשאלו אותי למה, וההנחה תקפה לשנה בלבד).

ויזואלית, ממשק בניית האוטומציה באינטגרומט הוא משמעותית יותר נוח. סדר הפעולות בתהליך האוטומטי נראה כמו תרשים זרימה, הוא לא ליניארי כמו בזאפייר ולכן מאפשר למשל לשכפל פעולות או לשנות את סדר הפעולות בתהליך בקלות, מה שבזאפייר אי אפשר לעשות בכלל.

ככה נראה תהליך אוטומציה פשוט בזאפייר
ככה נראה תהליך פשוט בזאפייר: אוטומציה ששולחת מייל על כל שורה חדשה שהתווספה ב-Google Sheets
ככה נראה תהליך אוטומציה פשוט באינטגרומט
וככה נראה תהליך פשוט באינטגרומט: הרשמה בטופס מכניסה את הנרשם למערכת הדיוור MailChimp
דוגמה לתהליך אוטומציה מורכב באינטגרומט
ו… ככה נראה (חלק מ)תהליך מורכב יותר באינטגרומט. עדיין קל יחסית להבין מה מוביל למה ומה קורה איך, להעתיק פעולות או לשנות את הסדר שלהן, בזכות הממשק הוויזואלי שמעוצב כמו תרשים זרימה

אז למה יש אנשים שמשתמשים בזאפייר?

כמי שלמדה את שתי המערכות בפער של כמה שנים, זאפייר ידידותית יותר למשתמש ומשמעותית מהירה יותר ללמידה. הממשק מובן ונוח יותר לעבוד איתו, יש חיבורים מובנים ליותר מערכות, יש אלפי טמפלייטים מוכנים לתהליכים אוטומטיים שאפשר פשוט לקחת ולהשתמש בהם (זה נכון גם לאינטגרומט, אבל לדעתי ההטמעה בזאפייר פשוטה יותר).

זאפייר ותיקה יותר בשוק ולכן יש מערכות רבות יותר שיודעות להתחבר אליה. למעשה זה לא ממש משנה לך, כי כמות המערכות לא מעניינת אותך אלא השאלה האם המערכות בעסק שלך מתחברות לזאפייר/לאינטגרומט/לאף אחת מהן. לרוב המערכות הפופולריות בשוק יש חיבור גם לזאפייר וגם לאינטגרומט. גם לאלו שלא – כל עוד יש להן ממשק שיודע לשלוח ולקבל נתונים ממערכת אחרת (מה שנקרא API) אפשר לחבר אותן לזאפייר ולאינטגרומט גם ללא אפליקציה מובנית, אבל לזה תצטרכו כנראה סיוע מאשת מקצוע.

עבור חיבורים פשוטים יחסית (לקחת נתונים ממערכת X ולעשות איתם משהו במערכת Y), למי שאינו בתחום, סיכויי ההצלחה בזאפייר – להערכתי – גבוהים יותר. אחרי שנים של עבודה עם זאפייר, בפעמים הראשונות שניסיתי לבנות אוטומציות באינטגרומט קיבלתי הודעות שגיאה שוב ושוב. בסוף למדתי, אבל למי שרוצה לבנות תהליכי אוטומציה פשוטים יחסית בעצמו, ולא זקוק לתהליכים מורכבים ולכמות גדולה של פעולות חודשיות, ייתכן שזאפייר תתן מענה טוב ומהיר יותר. אפילו דבר פשוט כמו לחבר חשבון Google לאינטגרומט כדי לבסס עליו אוטומציות, גורם להרבה אנשים להסתבך ולהתייאש.

בנוסף, ופה זה קצת למתקדמים אז תחזיקו ראש רגע, יש סוגים מסוימים של פעולות שבזאפייר לא תשלמו עליהן כלל, ובאינטגרומט יכולים (בעבודה לא מקצועית) לגמור את חבילת הפעולות החודשית תוך יומיים.

איך?

החיבור עם זאפייר מאפשר לבנות תהליך אוטומטי ש"קופץ" ברגע שפעולה מתרחשת, למשל: שורה חדשה התווספה לגיליון Google Sheets. כמות הפעולות ש"יתבזבזו" במקרה הזה זהה לכמות השורות החדשות שיתווספו.

באינטגרומט, לעומת זאת, לא ניתן להניע את התהליך על בסיס השינוי המיידי (שוב, במערכות מסוימות), ולכן תידרש סריקה כל פרק זמן קבוע כדי לבדוק אם התרחשו שינויים – או בדוגמה שלנו, התווספו שורות לגיליון. ברירת המחדל לסריקה הזו באינטגרומט היא אחת ל-15 דקות ולכן אם לא עובדים נכון, מקצועי ויעיל, תהליך אוטומציה אחד יכול לגמור את כמות הפעולות החודשית כהרף עין, פשוט כי הוא סרק את הגיליון כל רבע שעה במשך כמה ימים.

נו חפרת, אז איך לבחור מערכת אוטומציה?

יש עוד הבדלים רבים שלא ציינתי בשל קוצר היריעה, אבל בגדול, אני בעד להנות משני העולמות. לי יש מנוי גם בזאפייר וגם באינטרומט, ומתוך הניסיון אני יודעת איפה כדאי ומשתלם לי לבנות כל תהליך אוטומטי שאני צריכה. במקרים מסוימים אני אחליט משיקולים כאלה ואחרים להתחיל את התהליך בזאפייר ולהמשיך אותו באינטגרומט או הפוך (שתי המערכות יודעות גם "לדבר" אחת עם השנייה), וגם ללקוחות בניתי תהליכים כאלה שמאפשרים לנצל את היתרון בכל אחת מהן.

בהתחלה השתמשתי רק באינטגרומט לצרכים של העסק שלי, ואז קלטתי שאני עושה מעקפים ותמרונים בשביל כל מיני תהליכי אוטומציה שהייתי צריכה – בשעה ששילוב המנוי הקיים באינטגרומט יחד עם מנוי התחלתי בזאפייר ייתן לי מענה פשוט וטוב בהרבה. אז כן, שווה לי להשקיע עוד סכום קטן מדי חודש כדי להוציא משתי המערכות את המקסימום.

למי שרוצה להתחיל לטעום את עולם האוטומציה אני ממליצה לפתוח חשבון התנסות בשתי המערכות ופשוט להתחיל לשחק איתן. חשבון חינמי באינטגרומט מוגבל ל-2 תהליכים פעילים ומעבר לזה יאפשר לעשות כמעט הכל (כאן פותחים חשבון). חשבון חינמי בזאפייר הוא מוגבל יותר בפיצ'רים אבל גם הוא יאפשר לחוש את המערכת ואת מה שהיא מאפשרת (כאן פותחים חשבון).

ואם בכל זאת צריך לבחור בין זאפייר לאינטגרומט?

כשמגיע אליי לקוח חדש שעדיין לא עובד עם אף אחת מהמערכות, ורוצה שאתחיל לבנות עבורו תהליכי אוטומציה – כן, ברוב המקרים הבחירה תהיה אינטגרומט. לעתים גם לעסקים שכבר עובדים עם זאפייר יהיה משתלם ונכון יותר להעביר לפחות חלק מהתהליכים לשם.

אבל בסופו של דבר הכל תלוי בתהליכים שתרצו לבנות, במערכות שאותן צריך לחבר ובכמות הפעולות הדרושה בכל חודש, וייתכן מאד שהתשובה תהיה "גם וגם".

ספרי לי עוד על...

אולי יעניין אותך גם...

ארבעה עקרונות פשוטים כדי ששום דבר לא יילך לאיבוד

החיים שלנו עמוסים בכל כך הרבה דברים שצריך לזכור. במאמר הזה אני מציעה 4 עקרונות פשוטים, שיצמצמו משמעותית את הסיכוי שדברים יפלו בין הכיסאות.

ניהול תכנים ב-Airtable – שאיבת תוכן ופרסום אוטומטי

אינטרפייס ניהול תוכן באיירטייבל
מה אם... כל תוכן שאי פעם העלית היה נגיש בהקלדה של מילת חיפוש? מה אם... הייתה מערכת שאפשר ליצור בעזרתה תכנים ולתזמן אותם, בלי להצטרך לעשות את זה בכל פלטפורמה בנפרד? זה בדיוק מה שאני מראה בסרטון.

✨מדריך קסום במיוחד להורדה✨

"מה זה אוטומציה?"​
"העסק שלי צריך את זה?"​
"אפשר להפוך כל תהליך לאוטומטי?"​
"מאיפה כדאי לי להתחיל?"​

הכנתי לך מדריך שיענה על כל השאלות האלו!

דילוג לתוכן