"נשים, איפה אתן?" מחשבות ליום האישה

"נשים, איפה אתן?"


קבוצת האוטומציה המרכזית בישראל, שממש לא במקרה היא הקבוצה האהובה עליי בפייסבוק, הגיעה לפני כחודשיים למספר המרשים של 6,000 חברים.

מנהל הקבוצה העלה פוסט חגיגי שמציג את נתוני ההשתתפות בקבוצה. אחד הנתונים שם היה ההתפלגות המגדרית של הקבוצה – 76% גברים ו-24% נשים, ואותו מנהל יקר שאל – איפה אתן??

אז איפה אנחנו באמת?

תמיד בתחומים טכנולוגיים יש יותר גברים מנשים, והיום, ביום האישה ההו-כה-חגיגי, אני תוהה מה יש לי, כאישה בעלת עסק בתחום טכנולוגי, לעשות בנוגע זה.


תשמעו, יש לקול הנשי הרבה מה לתרום לעולם העסקי.

אני נזהרת מלפרט כי הפירוט הזה בטח יוציא אותי סטיגמטית ומכלילה.

ברור שיש בעולם גברים רגישים, עדינים וקשובים, ובאותה מידה יש גם נשים לא רגישות, לא עדינות ולא קשובות.

ועדיין, אני עומדת מאחורי האמירה הזו:

אם יהיה בעולם העסקי, ובעולם בכלל, יותר מקום לקולות נשיים, העולם הזה יהיה מקום טוב יותר.

חותמת.


האם הדרך לפתור את זה היא העדפה מתקנת?

לא יודעת.

איך לעודד יותר נשים להיכנס לתחומים טכנולוגיים?

לא יודעת.

מה יעזור לנשים להגיע לעמדות השפעה בקלות רבה יותר?

לא יודעת.

בגדול יש הרבה דברים שאני לא יודעת.


אבל יש דברים שאני כן יודעת:

אני יודעת שבחברה נשית נוח לי יותר.

קבוצות התמיכה הישירות שלי בהקשר העסקי ובכלל הן נשיות נטו.


ואני יודעת שחשוב ליצור מרחבים כאלה שנשים ירגישו בהן בנוח, כי לצערי בעולמות גבריים יש הרבה נשים שיתקשו למצוא את עצמן – גם אם לא חסרים גברים נפלאים ורגישים ומקסימים. לא פעם מצאתי את עצמי בחדר (אמיתי או וירטואלי) שבו אני האישה היחידה או הכמעט יחידה. כמות כוחות הנפש שנדרשו לי כדי להצליח לנשום נשימה סדירה בכלל, שלא לומר – להוציא מילה מהפה, הם עצומים.

אני יודעת שכשחיפשתי ייעוץ עסקי היה לי ברור שאני פונה לאישה, כי נעים לי יותר לדבר עם אישה, וכי הגיעה לי עעעעעעעד כאן השפה העסקית השולטת בפרסומים שהפייס מטרגט אותי אליהם מאז שפתחתי את העסק.


אני יודעת שלקוחות מגיעים אליי כי הם מחפשים את האיכות המסוימת שיש לי לתת, והרבה ממנה אם לא כולה נובעת ישירות מהעובדה שאני אישה.


אני יודעת שעצם הקול שלי בעולם וכאן בבמה החברתית הזו נותן מקום לנשים אחרות.


מתוך סקרנות עשיתי הבוקר בדיקה קטנה בטבלת הלקוחות שלי, וגיליתי להפתעתי שמתוך 120 א/נשים שפנו אליי בשנה האחרונה (אמאל'ה איזה מספר!) – כ-70 מהם היו גברים, וכ-50 נשים.


האמת שהנתון הזה מפתיע אותי.

בחוויה שלי אני כל היום מדברת עם לקוחות או לקוחות פוטנציאליים ממין זכר, ומתרגשת מכל אישה שפונה אליי.

אני מניחה שההתפלגות אצלי מוטה לטובה כי אני אישה, וסביר שלנשים יותר נוח לפנות אליי (בדיוק כמו שאני מרגישה יותר בנוח לעבוד עם נותנות שירות). כנראה שבבדיקה של כלל לקוחות האוטומציה בארץ או בעולם, ההטיה לכיוון הרוב הגברי תהיה קיצונית יותר.


אז כן, הרבה יותר נוח לי לעבוד עם נשים (נו אופנס לקוחותיי הגברים, כפרה על כולכם 🧡), והייתי רוצה שיהיו לי יותר לקוחות כאלה.
כשבנינו את המיתוג ואת האתר לעסק, עדי המעצבת ואני תהינו האם אנחנו לוקחות לכיוון יותר מדי נשי, שעלול להרחיק גברים. בסוף הגעתי למסקנה שעם כל רצוני לא להרחיק קהל פוטנציאלי, מי שהשפה שלי מרחיקה אותו – כנראה באמת עדיף שיתרחק.


אז למה עדיין 60% מהפונים אליי הם גברים?

כי מלכתחילה יש פחות נשים בעמדות מפתח, כי מלכתחילה יש פחות נשים שמחזיקות עסק גדול שמצדיק השקעה כזו, ואני מרשה לעצמי לנחש שיש פה גם עניין של מוכנות להוציא כסף ולהשקיע בשירות שכל מטרתו היא להקל עלייך כבעלת עסק, ולאפשר לך לשחרר.


אז הלוואי שיותר נשים ירשו לעצמן להשקיע באפשרות הזו להוריד משימות מהראש, לא להחזיק הכל לבד, ולתת לדברים לקרות ביעילות רבה יותר – ואפילו אוטומטית.


יום האישה שמח, הולכת לחפש לי איזו סדנת סטיילינג או איפור ולהעצים את עצמי 💅

ספרי לי עוד על...

אולי יעניין אותך גם...

מה זה בכלל אפיון ובשביל מה זה טוב?

בכל פרויקט אוטומציה, לפני שבכלל נתחיל לבנות משהו, נצטרך לעשות אפיון. לא תמיד מי שפונה אליי מבין מה זה ובשביל מה צריך את זה. אז הנה אני מסבירה!

ארבעה עקרונות פשוטים כדי ששום דבר לא יילך לאיבוד

החיים שלנו עמוסים בכל כך הרבה דברים שצריך לזכור. במאמר הזה אני מציעה 4 עקרונות פשוטים, שיצמצמו משמעותית את הסיכוי שדברים יפלו בין הכיסאות.

✨מדריך קסום במיוחד להורדה✨

"מה זה אוטומציה?"​
"העסק שלי צריך את זה?"​
"אפשר להפוך כל תהליך לאוטומטי?"​
"מאיפה כדאי לי להתחיל?"​

הכנתי לך מדריך שיענה על כל השאלות האלו!

דילוג לתוכן