קישורים פנימיים באתר – מאמר אורח מאת ליאור שפירא

ליאור שפירא היא מקדמת אתרים בגוגל (SEO), בעלת ניסיון רב בבניית אתרי וורדפרס, ומאחוריה שנים של עיסוק בתוכן.

חוץ מזה היא גם חברה טובה ואחת הנשים הכי מעוררות השראה שפגשתי.

ליאור, רשות הדיבור אלייך!

ליאור שפירא - קידום אתרים SEO

אחד הקסמים האהובים עלי באתרים הוא קישורים פנימיים: דברים שלוחצים עליהם ועוברים למקום אחר באתר. כפתורים, למשל, הם קישורים פנימיים שמעוצבים יפה. כפתור השליחה בטפסים משמש לא פעם קישור פנימי לעמוד התודה. תפריט הניווט הוא אוסף של קישורים פנימיים בראש העמוד וכך גם הצעות לקריאת מאמרים נוספים באותו אתר. 

אנחנו יכולים להשקיע בקישורים פנימיים בעמודי האתר השונים, אבל כשזה מגיע לתוכן – הרבה בעלי אתרים שוכחים להשתמש בקסם הזה. אדם בונה אתר, משקיע בתוכן, נותן ידע מקצועי, כותב כמה מאמרים, מסביר למה לבחור בו ובשירותים שלו – אבל נראה שאין לזה תועלת. לפעמים אנשים נכנסים, הם קוראים מאמר אחד, שניים גג – ויוצאים. כשאתם לא משתמשים בקישורים פנימיים בתוך המאמרים שלכם, אתם והאתר שלכם מפסידים.

מלכת הקישורים הפנימיים של האינטרנט היא ויקיפדיה. ריבוי הערכים והקישורים הפנימיים שלה מאפשרים לכם לקרוא את הערך על גריסים ואחרי חצי שעה למצוא את עצמכם קוראים על המלכה ויקטוריה – בלי לצאת מהאתר.

אתם לא צריכים להיות גדולים ומרובי קישורים כמו ויקיפדיה (למעשה לויקיפדיה יש עוד כמה טריקים שהופכים אותה לכל כך פופולרית), אבל אתם כן יכולים ללמוד ממנה על שימוש בקישורים פנימיים. לקישורים הפנימיים יש כמה יתרונות ברורים:

היכרות טובה יותר של הלקוחות איתכם

כשאתם מקשרים בין פוסטים אתם מציגים לקוראים שלכם יותר מהידע שיש לכם, יותר ממי שאתם ויותר ממה שאתם יכולים לתת להם. זה לא בהכרח יסתיים במכירה במקום, אבל תוכן חינמי ואיכותי זאת דרך שעובדת היטב לחימום לידים קרים ולהפיכת אנשים שרק חיפשו שניה משהו בגוגל לאנשים שיודעים מי אתם.

שומר על מאמר עקבי ולא מפוזר

קישורים פנימיים במאמרים מאפשרים לכם לכתוב פוסטים ממוקדים. במקומות שצריך להרחיב יותר על נושא ספציפי או לגלוש – אתם יכולים להניח קישור פנימי למאמר אחר שכתבתם בנושא בלי לפגוע ברצף הקריאה. זה כמו הפניות "לקריאה נוספת" – בגוף הפוסט במקום בהערות שוליים בסופו. מיתרונות הדיגיטל על הפרינט…

רעיונות לפוסטים

כבר קרה שהיו לי לקוחות שהתחילו להכניס קישורים פנימיים לאתר, הבינו שהם היו שמחים לקשר מפוסט אחד לפוסט שעוסק בנושא מסוים – אבל שהוא לא קיים. זה איפשר להם לכתוב תוכן חדש ולרענן את האתר שלהם. יכול להיות שבעקבות הוספת קישורים פנימיים יעלה לכם רק רעיון לפוסט אחד אלא מספר רעיונות למספר פוסטים.

פרמטרים שגוגל מדרג את האתר לפיהם

לקישורים פנימיים יש תפקיד חשוב גם בהעלאת דירוג האתר שלכם בגוגל: הם מגדילים את זמן השהייה של הגולשים באתר שלכם, מעבירים אותם יותר עמודים בכל ביקור ומקטינים שיעור נטישת האתר אחרי ביקור בעמוד אחד בלבד (Bounce Rate). זה לא אומר שאם עכשיו תכניסו קישורים פנימיים תגיעו למקום הראשון בגוגל, אבל סביר שעם קישורים פנימיים תראו שיפור במיקומים.

איך להתחיל לבצע?

שמחה שהשאלה שלכם היא "איך להתחיל לבצע" ולא "לא קצת מאוחר לי מדי לבצע ופספסתי את הרכבת?". אם זאת בכל זאת השאלה שלכם – התשובה שלילית. כל עוד האתר קיים – אפשר לתקן. 

אם אתם לא בטוחים איך ליצור רשימה אחת נוחה של כל הפוסטים שכתבתם באתר, או לא רוצים לשרוף שעות של עבודת תיעוד ידנית של כל פוסט ופוסט, בטח לא תתפלאו לשמוע שיש אוטומציה פשוטה שמאפשרת את זה.

ספרי לי עוד על...

אולי יעניין אותך גם...

מה זה בכלל אפיון ובשביל מה זה טוב?

בכל פרויקט אוטומציה, לפני שבכלל נתחיל לבנות משהו, נצטרך לעשות אפיון. לא תמיד מי שפונה אליי מבין מה זה ובשביל מה צריך את זה. אז הנה אני מסבירה!

ארבעה עקרונות פשוטים כדי ששום דבר לא יילך לאיבוד

החיים שלנו עמוסים בכל כך הרבה דברים שצריך לזכור. במאמר הזה אני מציעה 4 עקרונות פשוטים, שיצמצמו משמעותית את הסיכוי שדברים יפלו בין הכיסאות.

✨מדריך קסום במיוחד להורדה✨

"מה זה אוטומציה?"​
"העסק שלי צריך את זה?"​
"אפשר להפוך כל תהליך לאוטומטי?"​
"מאיפה כדאי לי להתחיל?"​

הכנתי לך מדריך שיענה על כל השאלות האלו!

דילוג לתוכן