למה לא תמיד כדאי לבוא לקראת הלקוחות?

– "אפשר להירשם לסדרה של 10 מפגשים, או ל-20. בעיקרון מבחינתי עדיף 20, זה יותר נכון ברמת התהליך, אבל אם מישהו רוצה פחות זה גם בסדר. יש גם כאלה שרוצים כמות אחרת של מפגשים בגלל כל מיני סיבות אישיות, בדרך כלל אני אשתדל לבוא לקראתם. וחשוב לי גם לאפשר לאנשים להגיע 2-3 מפגשים כניסיון ואז להחליט אם רוצים להמשיך".
– "הממ אוקיי. ואיך הלקוחות מעבירים תשלום?"
– "זהו, יש העברות בביט או בפייבוקס, יש בהעברה בנקאית ויש באשראי. יש גם אופציה לתשלומים למי שצריך, ומי שאין לו שום אפשרות אחרת נותן לי צ'קים דחויים. אה ויש כאלה שיש להם הנחה מהמחיר הרגיל".

פוס. נסו רגע לדמיין מה זה לנהל את הדבר הזה.
לעקוב אחרי מי הגיע לאילו מפגשים מתי, לכמה מפגשים כל אחד זכאי, איך הוא שילם אם בכלל וכמה ואם זכרתי להוציא לו קבלה, רגע – כמה כסף עוד חייבים לי החודש?

אז למה לא לבוא לקראת הלקוחות?

השיחה שלעיל אינה אמיתית אחד לאחד, אבל מבוססת על 3 מקרים אמיתיים, של בעלי עסקים שכל חטאם היה ניסיון לבוא לקראת הלקוחות כמה שיותר.

עכשיו תראו, בעיקרון אני הכי בעד לבוא לקראת. אני הכי בעד להיות נחמדה, להתגמש ולנסות לעזור.
אבל כשהמחיר שאת או אתה צריכים לשלם כנותני שירות הוא גבוה מדי, זה פשוט לא שווה את זה.
גם כשניגשים לבנות תהליכי אוטומציה, אם רוצים באמת להתייעל, הראש צריך להיות – לצמצם ולצמצם איפה שאפשר.

לנסות לבנות תהליך אוטומטי ש"יתפוס" עבור המון אפשרויות שונות עם ניואנסים קטנים לכל אחת ואחת זה כמעט בלתי אפשרי.
לבנות תהליך נפרד עבור כל אפשרות ואפשרות זה בכלל כאב ראש, כי על כל שינוי קטן שנעשה יהיה צורך לעבור על כל התהליכים הרלוונטיים ולעדכן אותם אחד אחד.

בקיצור – Less is more!

מה זה אומר בפועל?

כל עסק והמשמעויות שלו.

  • זה יכול להיות, למשל, למכור הדרכות/סדנאות/מפגשים בחבילות קבועות.
  • זה יכול להיות להחליט על מחיר אחיד למוצר או לשירות, ומחיר אחר עבור מי שמקבל/ת הנחה מכל סיבה שהיא, ולא להתאים הנחה פרסונלית לכל לקוח/ה.
  • זה יכול להיות לצמצם את אפשרויות הבחירה כך שבכל צומת רלוונטית ניתן ללקוח/ה 2-3 אפשרויות (רחבות יחסית) לבחור מתוכן ולא 20 אפשרויות שונות או התאמה אישית לכל אחד ואחת.
  • זה יכול להיות לאפשר מינימום של אמצעי תשלום ואופציות חלוקה לתשלומים.
  • זה יכול להיות להצטמצם לערוץ תקשורת אחד מול הלקוחות ולא לאפשר להם ליצור איתנו קשר גם במייל, גם בטלפון, גם בוואטסאפ וגם בפקס.
    ועוד ועוד.

אין פה סיכון לאבד לקוחות?

ייתכן, אבל כל דקה שנחסכת על להתאים את עצמנו לצרכים של לקוח/ה יכולה להיות מנוצלת כדי למצוא לקוחות חדשים שיתאימו אלינו ולא אנחנו אליהם 😊
ומניסיוני, כשאני כבעלת עסק יודעת לעמוד על שלי ולהציב את התנאים שאני עובדת בהם, הלקוחות הנכונים בדרך כלל יקבלו את זה.
ואלו שלא?
ייתכן שבכל מקרה עדיף להיפרד כידידים.

אגב, לא חייבים לוותר לגמרי על הלקוחות שלא "יתיישרו" בדיוק לפי המסגרת שיצרנו. במקרים מסוימים ייתכן שכן יהיה שווה להתגמש וללכת לקראתם גם במקומות בהם הגדרנו שלא נעשה את זה.

אולי במצב כזה נגלה שתהליכי האוטומציה שיצרנו לא "יתפסו" 100% מהמקרים, אבל הפילוסופיה שלי אומרת שלא צריך לבנות את כל התהליך אחרת מלכתחילה בשביל אותם מעטים.
מקסימום, 5% מהעבודה נעשה ידנית, זה עדיין משאיר 95% שיתרחשו מעצמם…

ספרי לי עוד על...

אולי יעניין אותך גם...

מה זה בכלל אפיון ובשביל מה זה טוב?

בכל פרויקט אוטומציה, לפני שבכלל נתחיל לבנות משהו, נצטרך לעשות אפיון. לא תמיד מי שפונה אליי מבין מה זה ובשביל מה צריך את זה. אז הנה אני מסבירה!

ארבעה עקרונות פשוטים כדי ששום דבר לא יילך לאיבוד

החיים שלנו עמוסים בכל כך הרבה דברים שצריך לזכור. במאמר הזה אני מציעה 4 עקרונות פשוטים, שיצמצמו משמעותית את הסיכוי שדברים יפלו בין הכיסאות.

✨מדריך קסום במיוחד להורדה✨

"מה זה אוטומציה?"​
"העסק שלי צריך את זה?"​
"אפשר להפוך כל תהליך לאוטומטי?"​
"מאיפה כדאי לי להתחיל?"​

הכנתי לך מדריך שיענה על כל השאלות האלו!

דילוג לתוכן